Kurser på Alsters-Hult Gård.

Vi har flera duktiga instruktörer som regelbundet besöker oss. De har erfarenhet, kunskap och en syn på hästar och ridning som vi delar. Till oss kommer: Haffi Gislason, Inga Mattson-Jensen, Ylva Hagander, Gudmundur (Gummi) Einarson, Svanhvít Kristjánsdóttir och Einar Öder Magnússon. 

Perry Wood har inspirerat oss med sitt kärleksfulla och tillåtande sätt att se på sin egen och hästens utveckling.

Nytt datum för Haffi kurs 28-29 Juli! Finns platser kvar.

Välkomna på en spännande och inspirerande kurs för dig som känner att du behöver en mental kick samt bygga upp ditt självförtroende & självkänsla för att komma vidare.

Om du vill gå lite utanför komfort zonen och låta Haffi locka fram det du kan som ryttare och har inom dig - så är detta en kurs för dig.

Haffi hjälper dig med övningar och metoder att övervinna din osäkerhet samt hitta en inre balans och samarbete med hästen. Och hur du håller tävlingsnerverna i styr.

Ni deltagare kommer ha ett minne för livet och få många nya insikter om er själva och er ridning, och en hel uppsättning av värdefulla verktyg. 

Vi på Alsters-Hult Gård kommer att arrangera Haffi-kurs den  28-29 Juli

Tillgång till paddock, ovalt ridhus och ovalbana på gården.

Box/hage ingår i priset!  2900kr
Maten under helgen!
Lunch och fika ingår för alla tvåbenta deltagare.

Då kursdeltagarna kommer att arbeta intensivt med ”insidan” av sig själva, så kommer ridbanan och teorilokal att vara stängt för alla utom betalande deltagare.

Anmälan görs till Emma Norlander
Frågor besvaras av Emma 073-9685217 anmälan är bindande.

Låter det intressant? Läs mer på Haffis hemsida,glädjebanken.se, om hans tankar och idéer kring detta.
Kika gärna på reportaget om haffi på Ishestnews

Välkomna till en spännande kurshelg med ”Haffi” Gislason!

Kurs för Perry Wood

Nytt datum 8 Juni

null

Ta chansen att rida för Perry Wood, ge dig själv och din häst en upplevelse och en investering som du har med dig resten av ditt liv!

– på kurserna kallar vi det magisk ridning.

Perry Wood ser allt som du inte visste var där. För Perry är mjukhet, lätthet och förståelse nycklarna till en framgångsrik relation med hästen. Han anser också att alla kan uppnå kontakt, tillit och samling med hjälp av dessa nycklar.

Ett av Perrys huvudbudskap är av att ha en lodrät balans, sitta avslappnat och göra så lite som möjligt. Han fokuserar mycket på sitsens betydelse för att hästen ska kunna utföra det vi ber den om, och att det är känsla och timing som gäller.

Oavsett nivå och mål med din ridning är Perrys kunskap av stor nytta. Hans förmåga att möta varje häst och ryttare där de befinner sig gör att alla, från den satsande dressyrryttaren till ekipage som behöver hjälp att hitta ridglädje och trygghet, har nytta av att rida för honom. Han arbetar för att alla elever ska känna att de möts av den hjälp de behöver. Många av Perrys övningar och instruktioner handlar om tankens kraft.

”Jag ska försöka” säger vi ibland när Perry ber om något. ”Det här är att försöka”, säger han då och låtsas att han inte kan komma upp ur stolen hur han än försöker. ”Det här är att resa sig”, säger han och gör det. Så vi ”försöker” låta bli att försöka och börjar göra. – Perry Wood

Plats: Alsters-Hult Gård, för de som önskar finns det möjlighet att rida förmiddagspass i Stall Mårgårds ridhus i Väse. Max 8 deltagare. Åskådare är också välkomna, packa fikakorgen och kom och titta. Pris för åskådarplats är 300 kr.

Pris: 2000 kr, i priset ingår ett ridpass och viss teori. För mer information kontakta

Emma Norlander 073-9685217, emma@eminens.se. Anmälan är bindande.

Välkommen till en inspirerande kurs!

Klicka här för att läsa mer på Perrys hemsida.

Nytt datum för- Svanhvit Kristjansdottir "Svana"  kurs 14-15 April kursen är full. 

Svana kommer från en familj med ett gediget intresse och engagemang för hästen som kamrat och vän. Tillsammans med Einar Öder Magnússon byggde hon upp gården Halakoti på Island som levererat både fantastisk avel och fina prestationer på tävlingsbanorna både på Island och runt om i världen. 
Det senaste stora namnet från deras avel är superhingsten Glodafeykir frá Halakot. Tillsammans med Glodafeykir tog Einar hem B-flokken vid Landsmót. Glodafeykir har tränats utav Svana inför VM 2015 där han fick högsta bedömning


Förutom avel och egen träning och tävling är Svana också en mycket uppskattad instruktör. Med sin gedigna och långa erfarenhet hjälper Svana ryttare och hästar att nå sina mål och bli ett ekipage.


Ta chansen att rida för en mycket uppskattad och ödmjuk instruktör som alltid sätter individen i fokus.


Anmälan görs på mail till emma@eminens.se
Pris: 2700kr
Frågor besvaras av Emma 073-9685217. Anmälan är bindande.
Välkommen till en inspirerande kurs!


Kurs för Ylva Hagander 

Nytt datum kommer snart!

Ylva Hagander auktoriserad instruktör, sport- och gaedingadomare och tävlingsryttare.

Ylva tillhör en av de mer välkända islandshästprofilerna i Sverige. Hon började sin tävlingskarriär 1987 och har representerat Sverige vid ett flertal mästerskap, med både guld -och silvermedaljer i bagaget. Sedan 2005 har hon även varit den som hållit ihop det Svenska landslaget genom sin roll som lagledare. Med laget har hon bland annat hunnit med två framgångsrika VM.

Förutom att vara en mycket skicklig ryttare och coach bedriver hon även framgångsrik avel, främst med den välkända hingsten Mökkur fra Varmalaek.

På hennes gård, Fors Gård, finns det inte bara islandshästar, Ylva rider även lusitanohästar som också används i gårdens verksamhet.Ylvas träningsfilosofi är att hästarna ska vara harmoniska, lösgjorda och kännas lätt ridna. Ylva är en mycket målmedveten tränare och lägger stor fokus på kommunikation mellan häst och ryttare, lika om att ryttaren har en korrekt sits och inställning.

Ylva är en stor eldsjäl inom islandshästvärlden!