Om oss

Marita Lekmo och Ingemar Moland
Marita jobbar som managementkonsult och äger konsultföretaget Eminens AB.Hon köpte sin första häst från Stenholmen 1992, en fuxvalack vid namn Prestur. Prestur var prästens häst i byn Vik på Island och det var så han fick sitt namn.

Ingemar arbetar som VD för företaget Filterteknik. Strax efter att Marita köpt sin första häst var det dags för Ingemars första inköp och det var då Arvakur dök upp

Arvakur var tidigare Marcus Ljungqvists tävlingshäst och en riktigt passhäst. Första gången Ingemar provred Arvakur var det passen som fångade Ingemars intresse. Arvakur bestämde sig för att visa vad han gick för och bjöd Ingemar på en passtur som heter duga. Efter den turen var det Ingemars häst.

Sedan följde en utvecklingsresa med en början med att de startade hästverksamheten Töltturer beläget på Alstrums Gård. På helgerna bytte Marita och Ingemar kontorsstolen mot sadeln och höll töltturerna. Med ett flertal bra hästar från Island, som efter ett par år blev ett 20-tal hästar, drev de en uppskattad verksamhet som fångat hästintresset hos många. De flesta hästarna köptes in från deras goda vänner Einar Öder Magnusson och Svanhvít Kristjánsdóttir som bedriver gården Halakot på södra Island.

Efter några år valde de att enbart satsa på sina privathästar och flyttade dem till Alsters-Hult Gård. Under åren som gått har gården utvecklats och är i dag en välfungerande anläggning som ständigt är i rörelse.

Emma Norlander
Emma är 26 år gammal och har de senaste 14 åren haft ett stort intresse – hästar! Hon började sin bana i ridhuset på Sörmons ridklubb men fattade snart tycke för något annat än storhästar och ponnys. En liten häst, vad kunde vara bättre. Genom sin syster kom hon i kontakt med Somi, en vacker och stönig isabell som fångade hennes hjärta. Där var hon fast.

Sedan fyra år tillbaka jobbar Emma på Alsters-Hult Gård där hon ansvarar för skötsel och utveckling av gården och hästarna som finns här. I hennes vardagssysslor ingår allt från träning mot tävling till enklare motionsridning av de som behöver det. 2013 deltog Emma vid sif:s avelsvisarkurs för unga där hon hade med sig gårdens ungtupp, Snarpur. I dag satsar Emma på att fortsätta sin utveckling och har precis påbörjat första steget mot att bli domare på lokalnivå.